Media

Paul de Leeuw geeft podium aan iGender

iGender bij Paul de Leeuw

‘Heel mooi en respectvol gemaakt, zeg! En prachtige portretjes’, aldus Paul de Leeuw eerder dit jaar. Hij reageert daarmee op het boekje iGender, een initiatief van Stichting LGBT Groningen, dat het thema genderdiversiteit onder jongeren zichtbaar en bespreekbaar moet maken. De Leeuw heeft een thema-uitzending over transgenders gemaakt en heeft daarvoor de makers en geportretteerden van iGender uitgenodigd. In het programma hebben Mark en Ruben verteld waarom zij ervoor hebben gekozen zich te laten portretteren in iGender.

Stichting LGBT Groningen is blij met de aandacht voor het project. ‘Wij proberen met een groep vrijwilligers al enige tijd genderdiversiteit onder de aandacht te brengen’, aldus Kris van der Veen, voorzitter van Stichting LGBT Groningen. ‘En iGender zien wij als een perfect middel. Toch moeten onderwijsinstellingen en andere organisaties, die betrokken zijn bij jongeren, het thema belangrijk genoeg vinden er ook iets mee te willen doen. Daar ervaren we nog wel de nodige hobbels. Het is daarom geweldig dat Paul ons project heeft uitgekozen om een podium te willen geven!’ Ook zal Stichting LGBT Groningen het publiek, de cast en crew van Langs de Leeuw een exemplaar van iGender aanbieden.

Op zaterdag 24 november organiseerde de Stichting LGBT Groningen en Transgender Netwerk Nederland de internationale Transgender Gedenkdag. Er vond in de Der Aa-Kerk een foto-expositie plaats in het teken van transgenders en diversiteit. Ook werden er rondetafelgesprekken georganiseerd met de makers en geportretteerden van iGender. Centrale vraag daarbij was hoe we in 2013 aan iGender vervolg kunnen geven. Stichting LGBT Groningen hoopt daarmee een bijdrage te leveren aan de noodzaak van diversiteit.