St. LGBT Groningen

LBGT2013

Stichting LGBT Groningen gaat de komende maanden aan de slag met verschillende nieuwe projecten. De afgelopen periode is niet stilgestaan. Zo bezocht Sergey Alexeenko van LGBT-organisatie House of Equality in Moermansk een zesdaags bezoek aan Groningen en is met ruim tachtig mensen een nieuwjaarsborrel gevierd. Tijdens een goed bezochte LGBT Meeting werden de plannen voor 2013 vastgesteld en daar worden door het bestuur van de Stichting en allemaal individuen en organisaties veel vorderingen in gemaakt.

Zo vindt in samenwerking met studentenvereniging Ganymedes, Amnesty International en Flirt! op vrijdag 17 mei een grootse actie plaats voor het Pride Fonds. Dit fonds zamelt geld in voor LGBT-activisten wereldwijd die te maken hebben met mensenrechtenschendingen. Op 17 mei, de International Day Against Homo- And Transphobia, bundelen zij de krachten en wordt onder meer een filmavond georganiseerd.

In juni wil de Stichting samen met Movisie en de gemeente Groningen een inspiratiedag organiseren rond het thema jongeren, depressiviteit en seksuele- en genderdiversiteit. De beoogde doelgroep voor de dag zijnprofessionals die in hun werk met jongeren te maken hebben. Movisie, het landelijke kennisinstituut en adviesbureau bij de aanpak van sociale vraagstukken, benoemde onlangs de werkwijze van de Stichting een ‘best practice’, met name waar het gaat over het thema ‘gender’.

In de week van 11 oktober 2013 vindt voor de vierde maal de Regenboogweek plaats. Plannen voor deze week kunnen tot 1 mei worden ingediend. De week is al enkele jaren een ijkpunt voor emancipatie en sociale acceptatie van homoseksuelen, lesbiennes en transgenders in Groningen. Daarvoor wordt samenwerking gezocht met zoveel mogelijk mensen en organisaties in de stad.

Hou de website en met name Facebook (facebook.com/LGBTGroningen) in de gaten voor de laatste nieuwtjes en weetjes!