Mannen in rok

Man-in-rok2Vrouwen kunnen tegenwoordig probleemloos mannenkleren dragen. Het zal normaal niet opvallen. Sociaal is het volledig geaccepteerd. Wanneer je als man echter vrouwenkleren aantrekt, solliciteer je naar problemen. De partner vindt het meestal maar niks, de kinderen zijn bang dat zo’n vreemde vader hun positie in de groep moeilijker maakt. Op het werk gaan collega’s onderling grapjes maken zodra het daar bekend raakt. Sommige dappere mannen trekken die rok (meestal gaat het om een rok, maar er zijn ook mannen die weg zijn van panty’s) ook aan naar het werk. Meestal betekent dat ten slotte: einde oefening. Als jij zo graag wilt afwijken, moet je de consequenties maar voelen, denkt de chef.

Iets wat beslist niet mag, wordt onweerstaanbaar fijn, lekker en opwindend. Er zijn dus nogal wat mannen die dolgraag een rok willen dragen, maar dat door de gevolgen die dat kan hebben, niet openlijk durven. Wel, als het niet openlijk kan, doe je het dus niet openlijk. Bijvoorbeeld in huis, tijdens de vakantie, in een onbekende stad of tijdens een wandeling door de vrije natuur. Niets draagt zo lekker als een rok, zegt de echte man-in-rok. En zeg nou zelf: wordt het niet hoog tijd, dat mannen wat emanciperen en ook gewoon een rok kunnen dragen?

En met travestie heeft het helemaal niets te maken, vinden de meeste mannen-in-rok. Want ze blijven immers duidelijk herkenbaar man, ze proberen niet als vrouw over te komen. De echte man in rok draagt een rok en soms misschien nog een panty, maar dat is het dan ook, vinden ze.

Maar sommige van die mannen-in-rok komen tot de ontdekking dat als ze over straat lopen, een pruik en wat make-up wonderen doet. Mensen vinden vaak een man-in-rok toch wel wat apart en denken al snel aan travestie. Op het moment dat je nog een stapje verdergaat, wordt het voor andere mensen vreemd genoeg gemakkelijker. Je gaat meer lijken op iets, waar ze al vertrouwd mee zijn, namelijk een vrouw. Ho, ho, roepen nu de echte mannen-in-rok: dan ben je geen echte man-in-rok meer, dan ben je veel te vrouwelijk, dan ben je hard bezig travestiet te worden. Nou en, vinden deze mannen, het gaat erom dat we er een beetje leuk uitzien en travestiet waren we natuurlijk toch al, want anders droegen we geen rok.Man-in-rok1

Het leuke van de T&T Groningen is dat het de eerste T&T was, die zichzelf nadrukkelijk ook openstelde voor mannen-in-rok en dat nog steeds doet. In eerste instantie waren dat vooral de echte mannen-in-rok, maar tegenwoordig komen er ook regelmatig vrouwelijke mannen-in-rok.

Leuke links:
 Are ‘feminine’ looks the future of men’s fashion?
http://www.rokvoormannen.nl/
http://mannengaanrokkendragen.blogspot.nl/
http://mannenrok.hyves.nl/#
http://rokvoormannen.startbewijs.nl/