Emancipatie

BEGINNEND OF GEVORDERD TRANSGENDER?

Als je je afvraagt hoe je het beste kunt beginnen als je de volgende stap als transgender wilt maken en waar je het best met je vragen en gevoelens terecht kunt, dan volgen hieronder enkele tips

Ben je een beginnend transgender?

Ben je beginnend transgender, in die zin, dat je voorzichtige stappen buiten je eigen veilige thuissituatie wilt zetten? Dan kun je het best de ontmoetingsavonden voor transgenders (T&T) bezoeken, die maandelijks plaatsvinden in Brasserie Zernike, Zernikepark 4 in Groningen. Je kunt je daar eventueel omkleden en in een veilige sfeer oefenen in je nieuwe rolgedrag.

  Lokatie ontmoetingsgroep T&T

Ben je een gevorderde transgender?

Ben je al wat gevorderd als transgender en je wilt wat verder “uit de kast”, dan kun je naar het cafe de Oude Wacht aan de Gedempte Zuiderdiep in Groningen komen waar transgenders twee keer per maand samen borrelen en/of eten. Daar kun je je overigens niet omkleden.

Heb je twijfels over je genderidentiteit?

Door gesprekken met andere transgenders krijg je wellicht meer zekerheid over wie of wat je werkelijk wilt. Bezoek daarom de verschillende ontmoetingsgroepen, zoals T&T, opencafe en Genderhome.

Weet je eigenlijk wel wat je wilt?

Denk je al aan een geslachtaanpassende operatie, dan kun je je natuurlijk aanmelden bij het Genderteam van de UMCG van Groningen (of VU in Amsterdam). Maar het toetsen van je gevoelens is altijd erg zinvol. Ook door er met mensen over te spreken die kritisch staan tegenover een geslachtsaanpassing, bijvoorbeeld vanwege allerlei mogelijke consequenties die dit met zich mee kan brengen. Bezoek dan vooral de ontmoetingsgroepen.

SAMSUNG
         Zomers terras bij de Oude Wacht