Voor het eerst in travestie

Ik zou graag mijn verhaal willen delen. Ik heb een heerlijke ervaring gehad in Groningen dankzij de zeer gastvrije opvang van één van de gastvrouwen van TGG en van de gastvrouwen van diverse horecagelegenheden in Groningen.

Ik woon zelf in het centrum van het land en moest voor mijn werk een nachtje overblijven in de buurt van Groningen. Mijn grootste wens voor die avond was, om omgekleed de deur uit te kunnen, iets wat ik normaal gesproken veel te weinig doe en dan nog alleen om naar een T&T avond te gaan o.i.d.

Ik zocht contact met de TransgenderGroep Groningen. Ik kreeg een ontzettend lieve mail van één van de gastvrouwen van TGG terug, waarin stond dat ik me in Groningen zou kunnen omkleden. In de mail stonden ook wat adressen waar ik rustig in travestie wat zou kunnen eten. Toen zij en ik eenmaal contact hadden, bleek dat zij zelf ook in Groningen moest zijn en stelde ze voor om samen de stad in te gaan. Na wat heen en weer gemail en gebel, lukte het ons om af spreken. Voor mij was het één van de mooiste ervaringen van mijn leven; we hebben door de stad gelopen alsof het de gewoonste zaak van de wereld was, we hebben ergens wat gegeten en we zijn zelfs nog even de Albert Heijn ingelopen om een boodschap te doen. Ik wist niet dat dit op deze manier zo makkelijk kon.

Mede dankzij de mensen van de Brasserie waar ik me kon omkleden en het eetcafé waar we zo welkom waren, maar uiteraard vooral dankzij één van de gastvrouwen van TGG, had ik een onvergetelijke avond die mij weer een boost gaf in de zelfacceptatie!

 

Dank jullie wel voor je gastvrijheid!

 

Bedankt en groeten van M.