Mijmeringen over een ontmoetingsavond in de Brasserie

Het had zomaar een zomerse avond kunnen zijn op een terrasje aan de  Champs-Elysees te Parijs. Maar niets was minder waar, het was het zon overgoten terras van Brasserie Zernike .

Vele prachtige dames in nog mooiere outfits waar Courteney Mart Visser goedkeurend over had geknikt, bevolkten het terras. Slechts enkele dames verkozen toch de spijkerbroek.

En zo begon  alweer de 6e editie van de T&T avond in Groningen.

Er werd alweer druk gelachen en geborreld door het kleurrijke gezelschap dat deze keer alleen  uit dames bestond.   Zo tegen 18.15  kon er worden aangeschoven aan een heerlijk  buffet. Welgeteld 11 dames gingen deze keer het maagje weer vullen.

De uitbaatster Brigitte had weer haar best gedaan om er een culinair hoogstandje van de maken.

Een heerlijke malse gemarineerde kipfilet, gebakken krieltjes en een heerlijke mix van warme groenten bestaande uit  worteltjes, boontjes, doperwtjes en bloemkool . Het geheel kon worden afgemaakt met een heerlijke groene salade met o.a. walnoten, feta, bietjes en linzen.

Naderhand kon er als toetje nog aan een ijsje genipt worden, uiteraard voor eigen kosten.

Nadat een ieder was uitgetafeld kwamen de tongen weer los, en waar over ??????? Geen voetbal deze keer. Neeeeee , wie moest nu burgemeester van Amsterdam worden ?? Dat de galia meloen van de Lidl wel heel erg sappig is en verder over kunst en hobby’s. Ik moet mij sterk vergissen, maar het woord transitie is geloof ik niet gevallen.  Zo druk hadden de inmiddels 17 aanwezigen het met het beoordelen van de toestand in de wereld met uiteraard 17 meningen. Ondertussen was er ook een heer aangeschoven bij het gezelschap.

Het was weer net een Villa Kakelhof, maar reuze gezellig. Ondertussen kwamen de hapjes weer door, heerlijke mini frikadelletjes voorzien van een lekker sausje.

Linda deed nog even een zeer korte mededeling over de BBQ. Het begint om 19.30 uur, opgeven bij Linda, en als je vegetarisch wil, dit ook even door geven. Kort en krachtig.

Dat de opkomst deze keer niet zo groot was, had waarschijnlijk te maken met de staking van het streekvervoer en jawel voetbal.

Maar goed, zo tegen 22.00 uur vertrokken de eerste gasten en om 22.42 was inmiddels iedereen weer huiswaarts gekeerd.

Brigitte, weer bedankt voor de gastvrijheid en het uitstekende buffet.

Graag tot ziens op de BBQ op 25 juli.
Trea