Film: Anders

Beste bezoekers van de T&T  soos van Brasserie Zernike. 

Voor de maand oktober ,de 24 ste,  hebben wij kunnen regelen dat wij de film Anders  mogen draaien.  De film is door Reinout Hellenthal gemaakt in opdracht van de provincie Drenthe vorige jaar. De film heeft ondertussen reeds 11 prijzen opgeleverd door de hele wereld heen.  Zie de link:  

https://www.ad.nl/show/nederlandse-lhbt-film-anders-weer-in-de-prijzen-gevallen~a6faca08/

https://www.facebook.com/SomethingAboutAlex/

In bovenstaand link staat dat de film ondertussen al 15 prijzen in de wacht heeft gesleept. 

En word beschouwd als een doorbraak voor velen. De film is wel een doordenker en ja er zijn er die niet helemaal tevreden zijn over de rolverdeling.  Ik hoop dat er vele komen kijken en hun mening geven.  

Namens het bestuur Bea Smit. 

Mijmeringen over een ontmoetingsavond in de Brasserie

Het had zomaar een zomerse avond kunnen zijn op een terrasje aan de  Champs-Elysees te Parijs. Maar niets was minder waar, het was het zon overgoten terras van Brasserie Zernike .

Vele prachtige dames in nog mooiere outfits waar Courteney Mart Visser goedkeurend over had geknikt, bevolkten het terras. Slechts enkele dames verkozen toch de spijkerbroek.

En zo begon  alweer de 6e editie van de T&T avond in Groningen.

Er werd alweer druk gelachen en geborreld door het kleurrijke gezelschap dat deze keer alleen  uit dames bestond.   Zo tegen 18.15  kon er worden aangeschoven aan een heerlijk  buffet. Welgeteld 11 dames gingen deze keer het maagje weer vullen.

De uitbaatster Brigitte had weer haar best gedaan om er een culinair hoogstandje van de maken.

Een heerlijke malse gemarineerde kipfilet, gebakken krieltjes en een heerlijke mix van warme groenten bestaande uit  worteltjes, boontjes, doperwtjes en bloemkool . Het geheel kon worden afgemaakt met een heerlijke groene salade met o.a. walnoten, feta, bietjes en linzen.

Naderhand kon er als toetje nog aan een ijsje genipt worden, uiteraard voor eigen kosten.

Nadat een ieder was uitgetafeld kwamen de tongen weer los, en waar over ??????? Geen voetbal deze keer. Neeeeee , wie moest nu burgemeester van Amsterdam worden ?? Dat de galia meloen van de Lidl wel heel erg sappig is en verder over kunst en hobby’s. Ik moet mij sterk vergissen, maar het woord transitie is geloof ik niet gevallen.  Zo druk hadden de inmiddels 17 aanwezigen het met het beoordelen van de toestand in de wereld met uiteraard 17 meningen. Ondertussen was er ook een heer aangeschoven bij het gezelschap.

Het was weer net een Villa Kakelhof, maar reuze gezellig. Ondertussen kwamen de hapjes weer door, heerlijke mini frikadelletjes voorzien van een lekker sausje.

Linda deed nog even een zeer korte mededeling over de BBQ. Het begint om 19.30 uur, opgeven bij Linda, en als je vegetarisch wil, dit ook even door geven. Kort en krachtig.

Dat de opkomst deze keer niet zo groot was, had waarschijnlijk te maken met de staking van het streekvervoer en jawel voetbal.

Maar goed, zo tegen 22.00 uur vertrokken de eerste gasten en om 22.42 was inmiddels iedereen weer huiswaarts gekeerd.

Brigitte, weer bedankt voor de gastvrijheid en het uitstekende buffet.

Graag tot ziens op de BBQ op 25 juli.
Trea

Stichting Transman maakt doorstart

Als een feniks herrijst Stichting Transman. Een voltallig nieuw bestuur is dit jaar fris aan de slag gegaan. Nieuwe activiteiten staan in de planning. Het kan niet missen: Stichting Transman begint weer te bruisen als vanouds!

In het bijgaande persbericht stelt het nieuwe bestuur zich aan u voor.

De eerste activiteiten voor dit jaar staan alweer in de steigers. Op veler verzoek kan er op 2 juni a.s. weer (in alle privacy) gezwommen worden in zwembad De Kwakel in Utrecht. In het najaar volgt het traditionele weekend voor transmannen en partners.

Meer info leest u in de bijgaande aankondiging, en natuurlijk ook op: stichtingtransman.wordpress.com/agenda.

2 juni filmisch muziekfestival Warrior

Warrior, het filmisch muziekfestival, gaat haar eerste editie houden. Deze editie gaat over de LHBTI emancipatie en wordt 2 juni in der Aa-kerk gehouden, in Groningen.

Voor elke Warrior editie wordt er een korte film gemaakt. In de korte film wordt de hoofdrolspeler ‘Tom’ in elkaar geslagen. Hij moet vervolgens besluiten hoe hij hiermee om wilt gaan. Vroeger werd er hard gestreden, nu lijkt de strijdlust steeds meer af te nemen. Maar is dit het juist moment daarvoor? Het festival is een verlengde van deze film en op deze manier zullen de bezoekers het gevoel hebben alsof zij in een film zijn beland. Compleet met orkest, drumband, dansers, acteurs en filmische voice-over.
https://vimeo.com/269681207

Onder het mom van “laat jezelf zien” geloven ze dat zichtbaarheid goed kan helpen bij het tegengaan van geweld en depressie, voornamelijk bij middelbare scholieren.
Nathan de Vries (BNN) heeft ook een interview gegeven voor Warrior.
https://www.facebook.com/warriormusicfestival/

Op zaterdag 19 mei hebben ze ook een show weggegeven in het centrum van Groningen, met de drummers van Warrior, zie hiervoor https://www.youtube.com/watch?v=9G4KwLoBb-M&feature=youtu.be

Platform Transgenderinitiatieven Noord Nederland