Mijmeringen over de T&T-avond van 26 september

Het had een avond zoals elke avond kunnen worden, de ingrediënten waren volop aanwezig.
Toch was het anders, je voelde gewoon dat er wat in de lucht hing, maar daar komen we nog wel op.
Het was geen terrasweer meer, dus zo rond 17 uur druppelden de eerste gasten de brasserie binnen. De keeltjes werden gesmeerd, en al gauw kwamen de verhalen over tafel.
Het wachten was nog even op 2 personen, en toen die ook nog net voor half zeven binnen kwamen, kon de dis beginnen.
Nou en dat is toch weer eentje. Een heerlijk Kipgoulash met rijst, en frissen salade met komkommer, tomaat, paksooi en een groente waar ik het bestaan niet van wist. Het geheel afgemaakt met een frisse crème fraiche. Al met al zeer geslaagd, en zeer smaak vol. 

Ja en toen, ja daar was ze dan na 3 maanden van afwezigheid, ons jongste poesje van de familie , Sonya. En wat straalde ze zo 6 weken na de operatie, ze voelde zich helemaal op en top, ze was nu ook klaar zij ze. Ze hoopte om over 4 weken weer een beetje te beginnen met werken. En zoals we Sonya kennen, had ze weer een prachtige anekdote . Na de operatie werd ze enkele dagen later gecontroleerd door de manlijke zaalarts en die wist te vertellen, het kan wel even zeer doen mevrouw, waarop Sonya nuchter reageerde, HOE WEET JIJ DAT NOU ? 

Na het eten kwam er nog een geneugje rond in allerhande vormen van koffie/thee tot witte en rode wijn. Onderwijl genietend hier van vroeg onze gastvrouw Brigitte toch even de aandacht.
Brigitte meldde dat we een  mystery guest in ons midden hadden. En de guest had 3 appeltaarten gemaakt, en dat had een reden.
Als dank voor dat Trea elke maand hier de verslaggeving doet en  dat zij afgelopen week 33 jaar getrouwd was met haar Mieke, kreeg zij deze taarten . En toen viel er een traantje…………
En de taarten waren heerlijk, diverse gasten zagen kans om meerdere stukken naar binnen te werken. Ondertussen stond de teller op 16 gasten.

Nadat de glazen weer gevuld waren, had Ellie nog een collectie van haar haarstukken tentoon gesteld. Zij draagt ze niet meer, en mogen voor een vrienden prijs van eigenaar wisselen.

Hierna gingen de gesprekken weer over de gebruikelijke dingen en ………………….tjaa.
Onze gastvrouw voorzag ons weer van overheerlijke hapjes, variërend van kaasstengel tot stukjes kaas, en van nootjes tot stukjes worst. Het was weer over heerlijk. 

Zo rond 22 uur gingen de eerste gasten huiswaarts, ja moet ook weer gewerkt worden de volgende dag, en tegen 22,45 verliet de laatste gast de Brasserie.
Ja en wat gaan we volgende keer doen, we draaien de Film Anders. Een prachtige film die volgens Bea al 15 Oscars heeft gewonnen, of…. prijzen zoiets. 

Brigitte bedankt voor alle lekkers en ieder graag  tot 24 oktober. 

Trea. 

Een persoonlijke nood, ik wil graag iedereen bedanken voor de felicitaties, ik heb ze gedeeld met mijn lieve vrouw Mieke. Dank jullie wel.